Samen sterk op eigen kracht : creatieve werkvormen ter ondersteuning van het rouwproces - Van Kouwen, Lotte, ....- ([Huizen] : Pica, 2013)
In Samen sterk op eigen kracht beschrijft beeldend therapeut Lotte van Kouwen hoe rouwen werkt, welke gevoelens daarbij komen kijken en hoe we die gevoelens al dan niet uiten. Iedereen rouwt op zijn eigen manier, en kinderen rouwen weer anders dan volwassenen. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat het heel goed mogelijk is om als ouder je kind te begeleiden in zijn of haar rouwproces. Dat werkt Van Kouwen uit in het tweede deel van deze uitgave: creatieve werkvormen. Op een prachtige manier worden waardevolle activiteiten die kunnen helpen bij het verwerken van verdriet, stap voor stap toegelicht. De activiteiten zijn bedoeld om gezamenlijk te doen, juist hierdoor ontstaan vaak gesprekken en wordt de kracht van het gezin gestimuleerd. Tot slot bevat dit boek een bijzonder spel waarmee het gezin het verlies ‘spelenderwijs' kan verwerken. Op de binnenkant van het omslag vind je het spelbord
Keywords: Rouwproces