Commercieel budgetteren toegepast - Vanhaverbeke, Johan A. M., ....-; Vanhaverbeke, Lieselot, ....- (Antwerpen : Intersentia Educatief, 2011)
Het opstellen van een commercieel budget is geen sinecure. Het vergt heel wat inzicht en kunde om een sluitend en goed onderbouwd verkoop- en marketingbudget op te stellen. Iedere commercieel verantwoordelijke ondervindt dagelijks het belang van een gefundeerd commercieel budget. De bedrijfsleiding beseft dat het commercieel plan en budget de fundamenten zijn van de bedrijfsvoering. Commercieel budgetteren toegepast biedt een uitgebreide en praktische leidraad om professioneel een commercieel budget op te maken. Niet alleen wordt een stevig theoretisch kader m.b.t. commerciële budgettering aangereikt, de auteurs beschrijven een stappenplan hoe u in de praktijk een werkbaar commercieel budget kunt uitwerken aan de hand van concreet en gefundeerd cijfermateriaal. In dit handboek vindt u bovendien oefeningen om stap voor stap tot een geïntegreerd commercieel budget te komen. Deze oefeningen, aangevuld met rekenbladtoepassingen en onlinetoetsen (op ), maken het boek bij uitstek geschikt voor de professionele bacheloropleiding. Dankzij vele tips en voorbeelden vormt het een handige checklist voor de bedrijfsleider en voor alle geïnteresseerden die zich willen verdiepen in een gezonde economische bedrijfsvoering.
Keywords: Financieel management