Jongens & meisjes : zoek de verschillen ?! - Gravesteijn, Carolien, ....-; Diekstra, René F. W. (Regnerus Folquinus Willibrordus), 1946- (Assen : Van Gorcum, 2013)
Deze special over verschillen en overeenkomsten tussen jongens en meisjes, vertaalt wetenschappelijke kennis over ontwikkeling en opvoeden naar de praktijk van alledag. Vooraanstaande onderzoekers als Louis Tavecchio, Jelle Jolles, Carolien Gravesteijn en René Diekstra geven op een laagdrempelige manier belangrijke inzichten weer waar uiteenlopende groepen en beroepen hun voordeelmee kunnen doen. Zoals professionals in de jeugd(gezondheids)zorg die ouders ondersteunen bij de opvoeding van hun kinderen. En zoals (aankomende) leerkrachten die altijd weer bezig zijn een goedevenwicht te vinden tussen onderwijs aan en opvoeding van kinderen op hun school. Door in te spelen op de uiteenlopende behoeftes en ontwikkelingsgangen van jongens en meisjes, en door hun ouders en andere verzorgers daar deelgenoot van te maken, kunnen zij een sleutelrol spelen in het voorkomen van problemen en het bevorderen van gezondheid en talentontwikkeling bij jeugdigen.
Keywords: Sekseverschillen -- Jongens en meisjes