Niet lullen maar poetsen! : succes en de kunst van het zelfmanagement - Stuyck, Wim, ....- (Zaltbommel : Thema, 2012)
Hoeveel sporters dromen van olympisch goud? Hoeveel managers dromen van een directiefunctie? Hoeveel mensen dromen van een goede relatie, een eigen zaak of veel geld? Slechts weinigen slagen erin hun dromen te verwezenlijken. En als ze dat doen, zeggen we dat ze geluk hebben gehad… Maar met ‘geluk‘ heeft hun succes eigenlijk nooit wat te maken. Hard werken, eindeloos lang trainen, totale focus, risico's nemen en doorzettingsvermogen blijken de winnende ingrediënten te zijn. Als je succesvol wilt zijn, zul je ervoor moeten werken. De enige plaats waar succes voor werk komt, is in het woordenboek. Om succes te hebben moet je heel goed weten wat je wilt bereiken. Je met een doel hebben en een actieplan. Maar een doel en een actieplan zijn niets waard als dat plan niet uitgevoerd wordt. En precies over die uitvoering vind je heel weinig informatie. Niet lullen maar poetsen vult die leegte op.
Plannen maken maar ze niet realiseren? Dromen over een prachtige baan? Uitstellen tot morgen wat je direct kunt doen? Het heeft allemaal te maken met zelfmanagement en met name met het niet uitvoeren van je plannen. Waarom wij daarin vaak falen en wat je eraan kunt doen? De auteur – trainer-ondernemer – ontrafelt het in dit plezierig lezende boek waarin zelfdiscipline en de versterking ervan centraal staan. Wil je succes hebben, dan moet je ervoor werken en dat moet je welbewust plannen en realiseren. Daarbij gaat het over het wat en waarom van zelfdiscipline, over het stoppen met excuses om dingen niet te doen en het veranderen van je – ingesleten – gedrag. Je ontdekt dat zelfdiscipline een houding is die je jezelf kunt aanleren met vallen en opstaan; dit boek helpt met tips en oefeningen. Verbeteren van je zelfdiscipline geeft je uiteindelijk meer 'fun' en je ontdekt dat succes geen toeval is maar een gewoonte kan worden. Een aangenaam direct geschreven boek met voorbeelden en zinvolle oefeningen die je helpen om te veranderen.
1 Inleiding 2 Wat is zelfdiscipline? 3 Waarom wil je zelfdiscipline? 4 1001 excuses, obstakels, hindernissen en afleidingen 5 Hindernissen afbouwen 6 Je houding tegenover zelfdiscipline 7 Zelfdiscipline en timemanagement 9 Terugval, wat nu? 10 Nawoord
Keywords: Levenskunst