Reclame : dood of levend: strategische antwoorden voor marketeers en managers - Van Dyck, Fons, 1959- (Tielt : LannooCampus, 2013)
Merken, marketing en reclame staan vandaag onder druk. De meerwaarde van reclame staat meer dan ooit ter discussie. Dit boek is een aanzet tot debat en reflectie. In Reclame: dood of levend biedt Fons Van Dyck strategische antwoorden op vragen van marketeers en managers over de effectiviteit van reclame in het digitale tijdperk. Betekenen sociale media het einde van reclame? Waarom houden consumenten wél van reclame? Voor welke doelgroepen werkt reclame het beste? En vooral: wat brengt reclame op voor de onderneming?
Inleiding: het tijdperk van grote transitie - Deel 1: de essentie van reclame vandaag - 1. wat is effectieve reclame? - 2. het reclame-ecosysteem - 3. koning creativiteit - 4. consumenten als reclamemakers - Deel 2: op zoek naar nieuwe evenwichten - 5. USP of ESP? - 6. wereld of dorp? - 7. geweten of portemonnee - 8. oud of nieuw? - Deel 3: de afrekening - 9. reclame en ROI - 10. het nieuwe kapitalisme - besluit: reclame is dood, leve reclame - bijlage: 10 effie-cases 'anders bekeken'
Bevat: literatuurlijst
Keywords: Reclame -- Toekomst