Werken met andere culturen : vloeiend communiceren en onderhandelen door bestaande patronen te onderbreken - Garten, Frank, ....- (Culemborg : Van Duuren Management, 2011)
Wie met andere culturen werkt, wordt vaak verrast: gesprekspartners blijken volgens eigen regels te communiceren en onderhandelen, waardoor gesprekken anders lopen dan verwacht. Voor u het weet vliegen de beschuldigingen over tafel en raakt u verstrikt in een patroon waar u samen niet meer uitkomt. En dat terwijl het eigenlijk heel eenvoudig is om dergelijke situaties te voorkomen. Want doorgaans zijn ze het gevolg van gebrekkige communicatie en hebben ze niets te maken met onvoldoende kennis over elkaars cultuur. Hoe zorgt u ervoor dat de communicatie met andere culturen effectief verloopt? Wat moet u weten over de zakelijke cultuur in andere landen? En met welke onderhandelingsstrategieën kunt u in de praktijk worden geconfronteerd? Frank Garten beantwoordt deze en andere essentiële vragen in zijn boeiende boek 'Werken met andere culturen.'
Keywords: Interculturele communicatie