Basis wiskunde - Van den Hoek, C., ....- (Den Haag : Academic Service, 2008)
Dit boek is met name bestemd voor gebruik in het eerste studiejaar van de HBO Economie-opleidingen. Een groot deel van de inhoud betreft onderwerpen die deel uitmaken van het Wiskunde-programma in het HAVO-doorstroomprofiel E & M. Daarmee is dit boek zowel aantrekkelijk voor hen die behoefte hebben aan herhaling van (een deel van) deze onderwerpen, als voor HBO-studenten die een vooropleiding hebben gevolgd waar deze wiskunde-onderwerpen niet zijn behandeld. In deze derde druk is een aantal belangrijke verbeteringen doorgevoerd ten opzichte van de tweede editie: een nieuwe hoofdstuk, namelijk Toepassing 3 Rijen en Financiële rekenkunde; een geheel nieuwe lay-out, waardoor de inhoud aanzienlijk aantrekkelijker oogt. Verder zijn een aantal foutjes uit de tweede editie verbeterd en zijn alle bedragen in het boek aangepast aan de euro.
1 Verzamelingen 2 Elementair rekenen 3 Wortels 4 Machten en logaritmen 5 Eerstegraads vergelijkingen en ongelijkheden 6 Relaties en functies 7 Eerstegraads functies 8 De distributieve eigenschap en ontbinden in factoren 9 Tweedegraadsvergelijkingen en ongelijkheden 10 Tweedegraadsfuncties 11 Toepassing 1: Vraag en aanbod 12 Toepassing 2: Lineair programmeren 13 - Toepassing 3: Rijen en financiële rekenkunde - Antwoorden; Index
Keywords: Wiskunde