Milan in de wereld zonder cijfers : een verhaal van een jongen met rekenstoornissen. - Couchez, Lien, ....-; Van De Steene, Diane, ....-; Peirlinck, Hilde, ....- (Destelbergen : SIG, 2008)
Milan gaat niet graag meer naar school. 's Morgens doet zijn buik pijn. Zijn klasgenootjes lachen hem uit omdat hij niet goed kan rekenen. Hij is bang dat iedereen hem dom vindt. Op een dag komt hij terecht in de Wereld zonder cijfers. Al zijn problemen lijken opgelost. Tot hij ziet wat er allemaal fout loopt zonder cijfers. Samen met zijn mama gaat hij op zoek naar hulp. Met extra informatie en tips voor ouders en leerkrachten. Over dyscalculie is veel minder bekend dan over dyslexie. De informatie is vaak versnipperd en weinig overzichtelijk. De laatste tijd komt hier meer en meer verandering in. Aan de hand van dit stripverhaal willen we kindvriendelijke informatie over rekenstoornissen geven. Aansluitend bij het stripverhaal is een informatiegedeelte voorzien voor ouders, leerkrachten en andere betrokkenen. Dit project kwam tot stand in een samenwerkingsverband tussen Sig en de Arteveldehogeschool Gent.
Met extra bijlage met tips voor ouders en leerkrachten
Keywords: Dyscalculie