Handboek hypnotherapie : heelheid in wording : de praktijk van de hypnose- en regressietherapie - Olgers, Jos, ....- (Houten : Zwerk Uitgevers, 2012)
In dit boek leidt Jos Olgers u door de tastbare en niettastbare wereld van de hypnose- en regressietherapie. Met veel voorbeelden uit de praktijk neemt hij de lezer zorgvuldig en enthousiast mee in de achtergronden van deze materie. Op deze manier ontvouwt zich als vanzelf het complete therapeutische proces van hypnose- en regressietherapie. Dankzij de toevoeging van veel voorbeelden, heldere schema's, een uitgebreide literatuurlijst en een index kan dit boek met recht een handboek genoemd worden. De grote kwaliteit van Jos Olgers is dat hij de soms ingewikkelde materie helder en simpel weet over te brengen. Praktische handvatten worden aangereikt, variërend van een doelgerichte intake, via een behandelingsplan naar een opzet van de therapeutische behandeling. Handboek Hypnotherapie maakt studie tot een plezier; het is een compleet boek voor de beginnende en al gevestigde therapeut, maar ook voor degene die precies wil weten hoe hypnose- en regressietherapie in elkaar steken. Elke mens loopt butsen en deuken op in het leven. In Handboek Hypnotherapie kan de lezer ontdekken dat hij deze pijnpunten deelt met vele anderen. Handboek Hypnotherapie kan zijn verhaal zijn: het verhaal van de mens die als baby op aarde komt, zijn levenslessen leert en hierdoor uiteindelijk wijzer en heler wordt. Hypnotherapie is zo'n weg naar heelheid in wording.
1e dr. verschenen o.d.t. Heelheid in wording (2005).
Keywords: Hypnotherapie