Maatschappelijk verantwoord ondernemen - Bossink, B. A. G. (Bart Alphons Gerard), 1967-; Masurel, Enno, 1959- (Groningen : Noordhoff, 2013)
Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) is de nieuwe manier van ondernemen. In 'Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen' wordt op herkenbare en vernieuwende wijze ingegaan op deze fascinerende organisatieverandering. Herkenbaar, omdat de bekende duurzaamheidsinzichten en -handvatten (zoals triple P, base of the pyramid en milieuzorgsystemen) op inleidend niveau aan de orde komen. Vernieuwend omdat deze inzichten en handvatten worden behandeld door ze centraal te stellen in een bedrijfskundige en -economische benadering, waarin strategie, organisatie, innovatie en ondernemerschap centraal staan. Deze combinatie van inzichten is rijkelijk voorzien van actuele praktijkvoorbeelden. 'Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen' laat studenten kennis maken met de basisbegrippen en inzichten van MVO en biedt hen een gedegen fundament voor hun toekomstige beroepspraktijk. Het boek heeft betrekking op het bedrijfsleven (grootbedrijf en midden- en kleinbedrijf), op not-for-profit instellingen en organisaties in de publieke sector en is geschikt voor zowel economische als technische opleidingen.
Keywords: Ondernemen