Studiesucces bevorderen: het kan en is niet moeilijk : bewezen rendementsverbeteringen in het hoger onderwijs. - Van Berkel, Henricus Josephus Maria (Henk), ....-; Jansen, Ellen, ....-; Bax, Anneke E., 1951- (Den Haag : Boom Lemma, 2012)
De studierendementen in het hoger onderwijs staan onder druk. Studenten doen veel langer over hun studie dan zou moeten. In dit boek zijn onderzoeken samengebracht die zich richten op studiesucces. Aan bod komen de volgende vragen: welke maatregelen kunnen opleidingen nemen om hun studierendement te verhogen en welke evidentie is er? Hoe kan het dat er nog steeds sprake is van een rendementsprobleem terwijl we er eigenlijk al zoveel van weten. In "Studiesucces bevorderen: het kan en is niet moeilijk" wordt deze laatste vraag beantwoord door te wijzen op de noodzaak van een integrale aanpak. Het boek kan daarom ook gebruikt worden bij het ontwikkelen van deze gewenste integrale aanpak binnen opleidingen en instellingen.