Intervisie leren : een methode voor professionele ontwikkeling - van de Beek, Bernard, ....-; Schaub-de Jong, Mirabelle, ....- (Den Haag : Boom Lemma, 2013)
Intervisie is een methode om op een gestructureerde manier aan kwaliteitsverbetering en deskundigheidsbevordering te werken. Intervisie leren is een praktijkgericht boek voor studenten die zich in de methodiek willen bekwamen en zich met behulp van intervisie verder willen ontwikkelen als persoon en als toekomstig professional. In het boek wordt uitgelegd wat onder intervisie wordt verstaan en hoe het een goede bijdrage kan leveren aan het ontwikkelen van competenties. Mogelijkheden voor het toetsen van intervisie en het samenstellen van een portfolio komen uitgebreid aan bod. Ruime aandacht is er ook voor de essentiële vaardigheden en het oefenen van deze vaardigheden bij het uitvoeren van intervisie. In het boek wordt een overzicht gegeven van de meest bruikbare intervisiemethoden, waarbij specifieke aandacht voor intervisie per mail.
Keywords: Professionele ontwikkeling; Compententies