Leren ontspannen : met tien praktische relaxatieoefeningen op twee cd's - Van Craen, Wilfried, ....- (Gent : Witsand, 2013)
Dit doe-boek met tien oefeningen op twee cd's is de vrucht van dertig jaar relaxatietherapie en -cursussen geven. Ontspanningstechnieken zijn uitermate efficiënt voor het ontladen van je dagelijkse spanningen en stress. Ze zijn ook aangewezen bij slaapstoornissen, psychosomatische klachten, pijn, hyperventilatie, faalangst, angst- en paniekstoornissen, nervositeit, tics endwang, 'overdrive' en verschijnselen van overspanning. Ze zijn ook toe te passen als zelfcontroletechniek in prestatiesituaties zoals examens, performances of sportprestaties. Leren ontspannen is vooral een praktisch doe-boek. De vaardigheden die het boek aanleert zijn wetenschappelijk onderbouwd en handig toepasbaar. De vele oefeningen op de cd's winnen aan meerwaarde door de teksten in het boek, die inzicht geven en motiveren. Ze verhelderen de keuze van de technieken en de praktische manier waarmee je de oefeningen een plaats kan geven in je dagelijkse leven.
Keywords: Ontspanningsoefeningen