Op reis door je brein : ontdek hoe je hersenen werken - Johnson, Steven, 1968-; Niemeijer, Ariane, ....- (S.l. : Scriptum psychologie, 2008)
In dit boek legt de Amerikaanse wetenschapsjournalist Steven Johnson in begrijpelijke taal uit welke nieuwe inzichten in de werking van de menselijke hersenen er zijn. Hoe ‘lezen' we wat anderen bedoelen? Wat betekent het dat onze hersenen drugs aanmaken die net zo krachtig zijn als heroine? Johnson neemt de lezer mee op ontdekkingstocht. Hij interviewt onder andere bekende onderzoekers en ondergaat neuropsychologische tests. Aan de hand van deze persoonlijke ervaringen laat hij zien wat er zich precies afspeelt in je hersenpan, en hoe inzicht hierin de manier waarop je over jezelf denkt kan veranderen.
Mind wide open : your brain and the neuroscience of everyday life.
Keywords: Hersenen