Ons briljante brein - Laureys, Steven, ....- (Gent : Borgerhoff & Lamberigts, 2013)
De Vlaamse neuroloog Steven Laureys is een wereldautoriteit in de kennis van hoe ons brein werkt. Hij is kandidaat-Nobelprijswinnaar voor zijn baanbrekend onderzoek naar het bewustzijn. In dit boek beantwoordt hij vele wonderlijke vragen over de krachten en de grenzen van ons briljante brein. Wat IS dat, bewustzijn? Hoe werken onze hersenen en gaan we ooit gedachten kunnen lezen? Hoe kunnen we weten of comapatiënten nog bewust zijn en hoe kunnen we met hen communiceren? Wat is de bijna-dood-ervaring? Wat is hersendood, wat kunnen we met hypnose, welke delen van de hersenen dienen waarvoor?
Keywords: Bewustzijn; Hersenen