Aspirant-initiator atletiek : een oefenpakket voor de atletiekjeugd. - Vlaamse Atletiekliga; Vlaamse trainersschool (Brussel : BLOSO, 2010)
De map ‘Aspirant-Initiator Atletiek' laat begeleiders van jeugdatleten toe op een verantwoorde en speelse wijze de atletiektraining in te vullen. De brochure vormt de pedagogische achtergrond en biedt praktisch bruikbare tips voor startende jeugdbegeleiders. Zo vind je hierin mogelijkheden om creatief aan de slag te gaan met kosteloos materiaal en wordt het concept van de Fun-happening stap voor stap uitgelegd. De losse geplastificeerde spel- en oefenfiches vormen de kern van dit werk en bieden een overvloed aan trainingsinspiratie door degelijk uitgewerkte, op het terrein bruikbare en rijkelijk geïllustreerde spel- en oefenvormen. De spelvormen leggen de focus op het speels aanleren van atletiekvaardigheden, de oefenvormen trachten een atletiekdiscipline in een achttal opbouwende trainingssessies aan te leren.