Een Kroontje voor Annabelle - Peuteman, Riet, ....-; Decleir, Miek, ....- (Gent : Verbeke, 2013)
Met het project 'Een Kroontje voor Annabelle' wil de auteur kinderen leren hoe ze anders kunnen luisteren en hoe ze zich anders kunnen uitdrukken, door hun aandacht bewust te richten op wat ze waarnemen, voelen, nodig hebben en wat ze graag zouden willen om hun leven te verrijken. Het leert kinderen intenser naar zichzelf en naar elkaar kijken en luisteren. De kinderen brengen tot een dieper respect, een groter inlevingsvermogen en bovendien een wederzijds verlangen om vanuit het hart te geven en te leven.
Bijlage bij Samenspel 17 (2012-2013) 68: lessuggesties, werkbladen en spel
Leeftijd: 8+
Keywords: Identiteit; Talenten ontdekken; Weerbaarheid; Zingeving