De Aanslag - Mulisch, Harry, 1927-2010 (Groningen : Noordhoff Uitgevers, 2013)
Op een avond tegen het eind van de Tweede Wereldoorlog zitten vader, moeder, Peter en Anton Steenwijk in de huiskamer een spelletje te doen, als er schoten klinken. Op de stoep voor het huis van de buren ligt het met kogels doorzeefde lichaam van een politieagent.
Leeftijd: 16+
Keywords: Nederland; Verzet; Wereldoorlog II