Lopen voor je leven - Beerten, Els, ....- (Groningen : Noordhoff Uitgevers, 2013)
Noor is achttien en een oertalent als het gaat om hardlopen. Als zij besluit een marathon te gaan lopen, verklaart iedereen haar voor gek. Toch doet zij het. Onderweg draait de film van haar puberteit door haar hoofd. Daarin spelen vriendschappen een grote rol: vriendin Rosie, vriend Mattia en Linda die bij een spel om het leven komt. Alle beelden zorgen voor voldoende wilskracht om de wedstrijd tot een goed einde te brengen. Met de marathon als rode draad (terwijl de nog te lopen meters worden afgeteld, beleven we de gemoedstoestand van Noor van dat moment) blikt Noor zelf terug op haar woelige pubertijd. In korte, sobere zinnen wordt een aangrijpend verhaal over jeugd, vriendschap, liefde, sport en dood verteld. Al deze gebeurtenissen hebben haar gevormd tot het meisje dat nu in staat is om een enorme prestatie neer te zetten. Om je te kunnen verplaatsen in de sterk wisselende gevoelstoestanden van de personages en de kracht van vriendschappen moet de doelgroep gezocht worden in de leeftijd vanaf ca. 14 jaar.
Leeftijd: 13-16 jaar
Keywords: Gevoelens; Lopen; Vriendschap