Slecht. - Simoen, Jan, ....- (Groningen : Noordhoff Uitgevers, 2013)
De 16-jarige Nathan (ik-figuur) wacht op het politiebureau totdat hij verhoord wordt over het voorval met zijn ex-vriendin Elke. Het boek beschrijft de uren die Nathan doorbrengt met wachten, overdenken en gesprekken met de inspecteur. Stukje bij beetje krijgt de lezer een beeld van wat er precies gebeurd is, Nathans sociale achtergrond en zijn onzekerheid over het feit of hij nu echt zo slecht is. Aangrijpend en indringend geschreven verhaal over een jongen die uit wraak zijn ex-vriendin mishandeld heeft, maar niet beseft dat hij verkeerd heeft gehandeld. Afwisseling in cursief gedrukte tekstfragmenten, waarin Nathan de gebeurtenissen aan de lezer vertelt, en ‘gewone' tekstfragmenten over de situatie op het politiebureau. Hier en daar komen scheldwoorden voor in de tekst, maar deze zijn niet storend. Open einde.
Leeftijd: 13-16 jaar
Keywords: Geweld; Puberteit