Eventmarketing - Wiegerink, Karoline, ....-; Peelen, Ed, ....- (Amsterdam : Pearson Benelux, 2013)
Eventmarketing – events inzetten om een marketingdoelstelling te halen – heeft de afgelopen jaren een belangrijke plaats veroverd in het vakgebied van de marketing. In de hedendaagse maatschappij is het een steeds grotere uitdaging relaties te bereiken en te ‘beraken'. Hoe kunnen organisaties events inzetten om ontmoetingen te organiseren met klanten en andere betrokkenen die binnen de marketingstrategie passen? Eventmarketing verschaft inzicht in de unieke kracht van events en welke factoren die kracht bepalen. Het boek draagt de visie uit dat eventmarketing een onderdeel van de marketing- en communicatiestrategie zou moeten zijn en in samenhang met de strategische uitgangspunten van een organisatie moet worden ingezet. Een dergelijke benadering is een randvoorwaarde voor het kunnen verantwoorden van events. Dit boek is geschikt voor zowel studenten als professionals in de praktijk. Als studieboek past het bij opleidingen op hbo-niveau over communicatie, leisure, vrije tijd, toerisme, gastvrijheid en commerciële economie. Eventmarketing is geschikt voor studenten in de latere fase van hun studie en vereist voorkennis van marketing. Professionals vinden in dit boek verdieping over hun vak. Het onderbouwt de wijze waarop events van belang zijn in de crossmediale communicatie en verbindt eventmarketing met de marketingstrategie van een organisatie.
Keywords: Evenementen; Eventmarketing; Marketing -- Evenementen