Meer taal. (Assen : Van Gorcum)
Taal is een belangrijk vak op de basisschool. MeerTaal is een onafhankelijk en praktisch tijdschrift over de taalontwikkeling van kinderen in het onderwijs tot 12 jaar. MeerTaal is er voor iedereen die werkt in of voor het basisonderwijs, het blad richt zich op taaldidactiek in de breedste zin van het woord. MeerTaal biedt verdiepende beschrijvingen van inzichten uit recent onderzoek, opiniërende stukken rondom actuele kwesties in het taalonderwijs, en ook prikkelende praktijkvoorbeelden, concrete lessuggesties en leesbare columns. MeerTaal laat zien hoeveel meer er mogelijk is als je wilt werken aan de taalontwikkeling van kinderen, hoe je meer kunt doen met de recente inzichten uit wetenschappelijk onderzoek, en vooral ook inspireert om taalonderwijs meer te laten zijn dan het onderwijs uit de taalmethode of het spellingsboekje. Met MeerTaal kunnen leraren, taalcoördinatoren en intern begeleiders op basisscholen zich verder ontwikkelen in hun vak. Alle informatie is direct toepasbaar in de praktijk van de school, maar wel wetenschappelijk onderbouwd.
Verschijnt drie keer per jaar.