Liefde en seks - Costers, Caroline, ....-; Van Gierdeghom, Olivier, ....-; Rotsaert, Ilse, ....- (Oostkamp : Eskabee, 2013)
Hoe komt het dat je verliefd wordt? Waarom lachen of zwijgen mensen bij het woord ‘seks'? Waarom is het belangrijk om een condoom te gebruiken? Maken ze gaatjes in de borsten zodat de baby's kunnen drinken? Antwoord op deze en vele andere vragen over liefde en seks.
Hoe versier je iemand? Hoe gebruik je een condoom? En hoe vrijen vrouwen met elkaar? Dit boek staat vol kindervragen die de auteurs – werkzaam bij Vlaamse hulpinstellingen – hebben verzameld. Achter elke vraag staat een kort antwoord en een foto of tekening in kleur. Dat de vragen uit de praktijk komen, is enerzijds de kracht van dit boek: het zijn soms vragen die een volwassene niet snel bedenkt, zoals ‘Als je rechtstaand seks hebt, kan je dan zwanger worden?' Anderzijds is het wel een erg bonte verzameling uiteenlopende weetjes over zaken als moederkoek, seks in de ruimte en ontharen. Sommige onderwerpen lijken bedoeld voor jongere kinderen, maar de meeste zijn gericht op tieners. Het taalgebruik is expliciet (bv. neuken, spleetje, penis); het beeldmateriaal is vooral romantisch of humoristisch van aard. Er zijn geen seksuele handelingen of geslachtsdelen te zien.
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Keywords: Liefde; Seksuele opvoeding; Seksualiteit -- Kinderen; Seks-Geboorte