Malle getallen: optellen en aftrekken tot 20. (Mechelen : Plantyn, 2016)
Met dit kwartetspel oefen je spelenderwijs optelsommen en aftreksommen met getallen tot 20. Hoe leuk is het om een spelletje kwartet te spelen en er ook heel veel van te leren..!! Alle kaartjes hebben een symbooltje. Er zijn er steeds 4 met hetzelfde symbool. Verzamel ze alle 4, dan heb je een kwartet. Vraag aan je tegenstander of hij de kaart heeft die je zoekt en reken de som op het kaartje uit. Controleer je antwoord met de magische envelop. Schuif je kaartje erin en je ziet meteen of je het goed hebt. Wie de meeste kwartetten verzamelt, is de winnaar. Je kunt het ook als potspelletje spelen: wie de meeste kaartjes goed heeft in een bepaalde tijd. Of om zelfstandig mee te oefenen. De oplossing controleer je met de magische envelop.
Kwartetspel voor 1 tot 4 spelers, 6-8 jaar
Didactisch materiaal.
Keywords: Rekenen -- Basisonderwijs