Beter zorgen voor jezelf - Buelens, Marc, 1949-; Vermeiren, Ann, ....- (Tielt : Lannoo, 2011)
Het is opvallend hoe vanzelfsprekend veel mensen het vinden om voor anderen te zorgen. Maar zorgen ze ook voldoende voor zichzelf? Behoor ook jij tot de grote groep zelfverwaarlozers, en snak je naar meer tijd voor jezelf, een betere gezondheid, minder stress en een betere balans in je leven? Dit boek zet de gouden stelregels om beter voor jezelf te zorgen heel helder uiteen: ken jezelf, waardeer jezelf, kies en bemin je keuze, verander je kijk op de wereld en verwen jezelf. Het is een uitnodiging om even stil te staan bij je leven, en er de motivatie uit te halen om stap voor stap probleempunten aan te pakken.
Met dit boek willen Marc Buelens, docent management aan de Vlerick Management School, en Ann Vermeiren, stressconsulente, de lezer helpen om beter voor zichzelf te zorgen. Vooraf schetsen de auteurs de vruchtbare bodem die mensen nodig hebben om te kunnen groeien. In een eerste deel wordt ingegaan op zelfkennis en op de patronen die helpen of blokkeren. Daarna wordt de zelfwaardering bekeken, met onder andere aandacht voor de loyaliteit aan jezelf en anderen, en voor de zelfzorg in relaties. Het derde deel bespreekt het maken van verstandige en bewuste keuzes. Hier wordt er onder meer op gewezen dat je zelf verantwoordelijk bent voor je toekomst. Tot slot wordt ingegaan op het daadwerkelijk veranderen van principes en op het hoe en waarom van zichzelf verwennen. Door de vele voorbeelden, casussen, tips en oefeningen is dit een uiterst praktisch boek om echt tot actie over te gaan. De eenvoudige en heldere taal maakt het geschikt voor een breed publiek. Functionele lay-out met trefwoorden in de marges. Een herziene editie met lichte aanpassingen en een vernieuwde bibliografie. (Redactie Vlabin-VBC)
Eerder verschenen o.d.t.: Zelfzorg : de kracht van persoonlijke groei
Keywords: Persoonlijkheidsvorming