Sport, bewegen en gezondheid - Kuipers, Harm, ....- (Baarn : Tirion, 2007)
Sport, bewegen en gezondheid is een praktijkgericht boek met uitgebreide trainingsprogramma's en adviezen. Er wordt onder meer geadviseerd over aankomen en afvallen, kalk en skelet, het trainen en testen van de conditie en het gebruik van voedings-preparaten. Daarnaast komen verschillende sporten en hun heilzame werking aan bod. Eveneens belangrijk zijn de hoofdstukken over het voorkomen en behandelen van sportblessures en het bewegen voor mensen met chronische ziekten, zoals suikerziekte en artrose. Sport, bewegen en gezondheid is een onmisbare gids voor iedereen die zich voor een gezonde en sportieve leefwijze interesseert!
Gezond leven door goed te bewegen en gezond eten door goede voeding vormen de basis van dit boek. Duidelijk wordt ingegaan op wat voldoende beweging is en hoe zwaar die inspanning mag zijn. Betreffende voeding wordt ingegaan op de basisaspecten van dagelijks eten en drinken, een gezond gewicht en het belang van goede voeding ook voor recreatieve sportbeoefening. Daarna hoofdstukken over de basisregels van training, sporten met chronische ziekten, trainingsprogramma's voor negen verschillende sporten en over de preventie en behandeling van blessures en ongemakken. Een boek dat vooral interessant is voor mensen met chronische ziekten en klachten die toch willen sporten.
Keywords: Lichamelijke inspanning; Sport en gezondheid