Pannenkoeken! - L'Ecluse, Lucrèce, ....-; Schacht, Linda, ....- (S.l. : Van In, 2006)
Oma is jarig. Dat viert ze op de kinderboerderij. Chloë en mama zijn er ook. Papa komt later. Als hij er is, dan eten ze pannenkoeken. Chloë aait de konijntjes, geeft de geitjes gras, kijkt een koe in de ogen en denkt aan pannenkoeken eten. Daar komt papa eindelijk! Maar waar is Chloë nu?
Chloë viert samen met haar vader en moeder de verjaardag van haar oma op de kinderboerderij; Chloë's vader komt later. Tot die tijd moeten ze wachten met het eten van pannenkoeken. Chloë vindt dit best moeilijk en vraagt heel vaak of haar vader er al is. Chloë bezoekt in de tussentijd verschillende dieren en schommelt er vrolijk op los. En dan is Chloë's vader er, maar waar is Chloë nu? Het verhaal speelt zich af op een mooie dag op de kinderboerderij. Dit wordt goed tot uitdrukking gebracht in de paginagrote illustraties waarbij duidelijke contouren en frisse natuurtinten als achtergrond zijn gebruikt. De illustraties dragen het verhaal en sluiten goed aan bij de belevingswereld van een jong kind. Door de korte bondige zinnen (slechts gemiddeld zo'n vier zinnen per twee pagina's) blijft het verhaal pagina voor pagina actief. Een fris prentenboek over een verjaardag op de kinderboerderij met een snufje geduld erin.
Leeftijd: vanaf 5 jaar
Keywords: Boerderijen; Kinderboerderijen; Jarig zijn