Het project : stappenplan voor de aanpak van een project - Verhaar, Jan, 1949-; Schenk, Stijn, ....- (Den Haag : Boom Lemma, 2013)
Hoe kom je van een creatief idee tot een concreet product? Hoe zorg je ervoor dat een project niet uit de hand loopt, hoe rapporteer je tussentijds aan de opdrachtgever en hoe hou je de kosten binnen de perken? Het project is een praktisch stappenplan dat houvast biedt bij de aanpak van een project. Dit boek leert je hoe je gezamenlijk in een projectteam de uitgangspunten en randvoorwaarden van een project vastlegt in een projectvoorstel, het concept vervolgens uitwerkt in een projectplan en tot slot de uitvoering voorbereidt in een uitvoeringsprogramma. Door met het stappenplan te werken ontwikkel je de competenties om een project op te zetten en succesvol tot een goed einde te brengen. Het project is een uitgewerkt stappenplan dat studenten houvast biedt bij de aanpak van een project, zowel bij de opzet als de begeleiding ervan. Studenten leren hoe ze gezamenlijk een project afbakenen en definiëren, en hoe ze vervolgens een projectplan schrijven. De uitvoer, evaluatie en rapportage van het project komen aan de orde, waarbij steeds ook aandacht wordt besteed aan de belangrijkste managementvaardigheden van de projectleider.
Keywords: Projectmanagement