Handboek buitensport EHBO - Palsma, Harry, ....-; Motz, Christo, ....- (Maarssen : Elsevier Gezondheidszorg, 2008)
Het 'Handboek Buitensport EHBO' behandelt alle relevante eerstehulpverlening bij letsels en aandoeningen die een buitensporter of reiziger mogelijk kunnen overkomen. De auteurs gaan daarbij steeds uit van de vaak moeilijke omstandigheden die specifiek zijn voor buitensport of voor mensen die reizen door een afgelegen gebied. Het boek is geschikt als cursusboek, maar is tevens een compact en praktisch handboek voor onderweg. Het bestaat uit drie delen. Deel 1 behandelt de algemene basiskennis EHBO en stelt onder andere het ABCD-protocol, bot-, huid- en spierletsels en verstuikingen aan de orde. Deel 2 behandelt (sport)letsels van top tot teen en helpt daarmee de lezer snel een eenvoudige diagnose te stellen. Deel 3 gaat ten slotte in op de overige onderwerpen die van groot belang zijn voor de buitensporter en reiziger, zoals bergredding, koude- en warmteletsels, hoogteziekte en noodtransport. Praktische bijlagen met alarmnummers en noodvragen in vreemde talen complementeren deze vierde, geactualiseerde druk.
Keywords: EHBO -- Sport