Kai-Mook gaat verhuizen - Van Genechten, Guido, 1957- (Wommelgem : Van in, 2013)
Kai-Mook was in 2009 de eerste olifantenbaby die in België werd geboren. De gebeurtenis sprak zo tot de verbeelding, dat deze flink werd – en wordt – uitgemeten in de media. In dierentuin Planckendael nabij Brussel kreeg het olifantje een groter verblijf. Over deze verhuizing gaat dit tweede grote, stevige prentenboek*, waarvan de schutbladen zijn bedrukt met bruine olifantenhuid (een olifant is grijs!). Als het olifantenverblijf te klein is geworden, gaat Kai-Mook eerst bij de andere dieren informeren of er nog ergens plek is: bij Varken, mama Giraf, Aap, Konijn en Muis. Maar overal is het te klein of op een andere manier ongeschikt. Ooievaar weet een grote 'woonst' (Vlaams), maar het is wel een flink eind weg. Een afscheid volgt en een lange reis, maar dan is er meer dan genoeg ruimte, zelfs voor eventuele gezinsuitbreiding. Een lieflijk verhaal over wonen en het zoeken naar het juiste huis voor elk soort, zoals er veel bestaan, dat echter speciaal is door de prachtige tekeningen van de bekende illustrator en levensecht door de foto's achterin op het schutblad. Extra bijzonder voor kinderen die Kai-Mook gezien hebben.
Leeftijd: 4+
Keywords: Dierentuinen; Olifanten; Verhuizen; Wonen