Rikki en de tuin van opa - Van Genechten, Guido, 1957- (Wommelgem : Van In, 2013)
Konijntje Rikki gaat met zijn ouders op bezoek bij opa en oma. Opa heeft een groentetuin en Rikki helpt hem bij het spitten, zaaien en oogsten. Opa vertelt over de cyclus bloem, zaadjes, plantjes. Op het achterste schutblad wordt – in een kader – kort nog informatie gegeven over zaadjes uit bloemen, vruchten en over de aardappel. Rikki is een aangekleed konijn en hij en zijn familie leven als mensen. Ze hebben een kat als huisdier, die ook in verhouding kleiner is getekend. De tweepaginagrote tekeningen zijn met zwarte lijnen opgezet en ingekleurd met acrylverf in sprekende kleuren. De ondergrond van rood-wit ruitjespapier is soms te zien en dat geeft een speciaal effect aan de vrolijke illustraties. Zowel de inhoud van het verhaaltje als de stijl en taal zijn wat braaf. Het uiterlijk van het mooi verzorgde prentenboek en het vriendelijke verhaaltje zijn geschikt voor kleuters. De informatieve invalshoek is bruikbaar voor de onderbouw van de basisschool. Over Rikki verschenen al vele prentenboeken, ook als Fundels.
Leeftijd: 4+
Keywords: Grootouders; Tuinieren; Natuur