Heksentaart - Daniels, Guy, ....-; Brandenburg, Lisa, ....- (Wommelgem : Van In, 2013)
Ella lijkt geen echt heksenkind: ze houdt niet van zwarte kleren en spinnen, en ze kan niet toveren. Als ze een toverrecept moet bedenken, vlucht ze en vindt hulp bij een mensenkind. Die helpt haar andere, kleurrijke ingrediënten te vinden in plaats van de rare vieze dingen waarmee de heksen en tovenaars altijd koken. De tekeningen, in een gemengde techniek met o.a. verf en krijt op een pastelkleurige of nachtblauwe ondergrond, tonen figuurtjes met grote hoofden over enkele of dubbele bladzijden. Ella is een mollig heksje, haar tweelingbroer Casper heeft spillebenen. Hier en daar vallen delen buiten het beeld, bv. het hoofd van mama Heks. De vrij lange teksten staan binnen de prenten, sommige woorden en zinnen zijn groter of vetgedrukt. De tekeningen zitten vol heksenattributen zoals spinnen, pompoenen, een klok met bezemsteelwijzers en schutbladen vol heksentaartjes. Op het omslag staat Ella met haar kleurrijke heksentaart. Wat oppervlakkig maar troostrijk verhaal voor kleuters over anders zijn. Bruikbaar nu het griezelfeest Halloween steeds meer gevierd wordt.
Leeftijd: 4+
Keywords: Heksen; Anders zijn; Jezelf zijn