Kaatje op de fiets - Slegers, Liesbet, 1975- (Wommelgem : Van In., 2013)
Deel uit de uitgebreide serie peuterboeken over Kaatje*. Er is ook een hele serie rondom haar vriendje Karel. Dit vierkante prentenboek met stevige, bijna glossy bladzijden met twee afgeronde hoeken gaat vooral over Kaatje, hoewel Karel ook even mag figureren: hij rijdt mee in de auto. Kaatje mag op de fiets naar oma rijden. Alle facetten van het fietsen komen aan de orde: onderdelen van de fiets, de fietshelm en zelfs een veiligheidsvestje, een verkeerslicht en een zebrapad. De vrij uitgebreide tekst staat in een zwartomlijnd kader op de linkerpagina, op een wisselend gekleurde ondergrond waarin de verfstreken nog duidelijk zichtbaar zijn. Op de rechterbladzijde staat de illustratie, vrij grof geschilderd met grote kleurvlakken, eveneens in een zwartomlijnd kader. Voor peuters is het een aantrekkelijk verhaal met vrolijke illustraties waarbij ze meteen uitleg krijgen over het verkeer.
Leeftijd: 2+
Keywords: Fietsen; Verkeer