Samen op de wip - Koppens, Judith, 1969-; van Lindenhuizen, Eline, ....- (Wommelgem : Van In, 2013)
Giraf wil graag op de wip. Alleen gaat dat niet dus zoekt hij iemand om mee te wippen. Muis wil wel graag maar is veel te licht. En ook met Hond en Aap lukt het niet. Zij zijn ook niet zwaar genoeg. Met z'n drieën lukt het gelukkig wel om met Giraf te wippen. Aardig peuterboek waarin samenwerken, samen spelen en de tegenstelling zwaar en licht centraal staan. De eenvoudige, gekleurde illustraties beslaan een dubbele pagina. Ze vullen het verhaal aan. De twee- tot zesregelige tekst laat zich zonder toevoegingen goed voorlezen. De stevige pagina's hebben twee afgeronde hoeken en het geheel is gedrukt op glanzend papier. Deel uit de serie 'Het dierenplein'*. Op het schutblad voorin staat een overzicht van alle hoofdpersonen uit deze serie met hun belangrijkste karaktereigenschappen. Niet al deze dieren komen in dit verhaal voor. Op het omslag zit Giraf op de wip met een vogeltje, terwijl Muis op de achterkant van het omslag aan komt lopen.
Leeftijd: 2+
Keywords: Samen spelen; Jezelf zijn