Drakentaart - Lambert, Sandrine, ....-; Leyssens, Lotte, ....- (Wommelgem : Van In, 2013)
Het draakje Daan viert zijn vijfde verjaardag. Zijn vriendjes, die er hetzelfde uitzien maar elk met een ander feestmutsje op, komen op zijn feestje. Zij hebben allemaal een cadeautje meegebracht: rode stenen. Daar mag hij straks buiten mee spelen. In plaats van de kaarsjes op de taart uit te blazen, blazen draken deze aan. Maar het lukt Daan niet. Dat is een teleurstelling voor Daan die het blijft proberen totdat vriendje Max hem helpt. Mooi vormgegeven prentenboek met gouache-achtige tekeningen en grote letter lay-out. Ondanks dat de draakjes veel op elkaar lijken hebben ze toch een eigen uitstraling. Heel even wordt het idee gewekt dat de cadeautjes, alle draakjes brengen een rode steen mee, belangrijk zijn voor het verhaal. Dat is niet het geval, de kern van het verhaal is dat iedereen zijn eigen talent heeft.
Leeftijd: 4+
Keywords: Anders zijn; Jarig zijn; Draken; Jaloers zijn