Ik wil alles wat niet mag - Schmidt, Annie M. G., 1911-1995 (Wommelgem : Van In, 2013)
Bundel met negen versjes over ondeugende kinderen, typische 'Annie- M.G.- Schmidt -kinderen'. De versjes zijn oorspronkelijk in de jaren '50 verschenen. Bekende klassiekers als 'De wim-wam reus' en 'Ik ben lekker stout' worden gecombineerd met minder bekende Schmidt-kindertjes (Stoffeltje Steven enz.) De humoristische versjes laten zich nog altijd plezierig voorlezen mede door een toegankelijke rijmvorm (veelal gepaard rijm). Slechts een enkele keer is haar woordkeus gedateerd hetgeen echter geen afbreuk doet aan de bruikbaarheid van deze uitgave. Elk versje beslaat meer bladzijden. Op elke bladzijde staat boven de tekst een schitterende verfillustratie (in de overbekende 'Geelen-stijl'), die een gedeelte van de verhaallijn in beeld brengt. Het zijn prachtige kunstwerkjes die deze versjes nog meer tot leven brengen.
Leeftijd: 4+