Kip Kaat wil naar zee - Hokke, Henk, ....-; Janssen, Mark, 1974- (Wommelgem : Van In, 2013)
Kip Kaat wil graag varen op zee, maar ze mag dat niet van haan Tom. Op een dag staat de ren open. Kip Kaat neemt haar kans waar en gaat op zoek naar de zee. Deeltje uit de tweede reeks van de serie 'Top'*, geschreven op het laagste AVI-niveau (AVI-Start). Het simpele verhaaltje voldoet aan de normen van het niveau (eenvoudige eenlettergrepige woorden, korte zinnen, geen hoofdletters, vier regels tekst per pagina). De tekst staat gedrukt in de paginagrote of over twee pagina's doorlopende vrolijk gekleurde illustraties, waarin grappige details zijn verwerkt. Zo draagt de haan een broek en kip Kaat een paarse hoed met bijpassend tasje. Gedrukt in een groot lettertype met schreef. Als er sprake is van dialoog, wordt dat aangegeven met een pictogram van de spreker. In de illustratie op de voorste schutbladen staan de belangrijkste vier woorden (hoofdfiguren) uit het verhaal. Kleurrijk hard omslag. Een welkome aanvulling binnen het aanbod eerste leesboekjes.
Leeftijd: 6+
Keywords: Dieren; Emancipatie