Slaap lekker, prinses - Dijkstra, Lida, 1961-; Meijer, Marja, 1966- (Wommelgem : Van In, 2013)
De kok, de nar en de lakei moeten het kleine slapeloze prinsesje in slaap krijgen. Zang, hypnose, slaapliedjes en sport helpen niet. De poes die snorrend bij de prinses in bed kruipt, heeft wel het gewenste resultaat. Deeltje uit de serie 'Schelpjesboeken'* (AVI 3). Humoristisch verhaaltje dat bestemd is om na een jaar leesonderwijs te lezen. Het thema uit veel sprookjes, waarin onderdanen tegen beloning een oplossing voor een probleem aan het hof moeten verzinnen en waarbij deze oplossing vaak van onverwachte zijde komt, is hier op een grappige en kinderlijke wijze uitgewerkt. Het verhaal bestaat uit tien getitelde hoofdstukken. Meest korte zinnen met hoofdletters en alle leestekens. Elke zin begint op een nieuwe regel. Een duidelijk lettertype met schreef, fladderzetsel, een ruime interlinie en een wisselende regellengte zorgen voor een rustige bladspiegel. Dit eerste leesboekje heeft een klein formaat en ziet er aantrekkelijk uit door de gekleurde karikaturale pentekeningen zowel op de omslag als binnen in de uitgave.
Leeftijd: 6+
Keywords: Prinsen en prinsessen; Slapen