Juf gaat weg! - Hokke, Henk, ....-; De Bode, Ann, 1956- (Wommelgem : Van In, 2013)
Wanneer Tom en Saar na moeten blijven op school, vergeet de juf hen, waardoor ze opgesloten raken. Hoewel ze eerst erg ongerust zijn, gaan ze spelen in de poppenhoek van de onderbouw, totdat er gebeld wordt. De moeder van Saar en de juf staan voor de deur. Als compensatie krijgen ze ieder van juf een pasgeboren poesje. Een aardig en herkenbaar verhaal met een wat ongeloofwaardig slot. Het klinkt een beetje gek, dat de juf al uitgebreid met de ouders van Saar en Tom heeft kunnen overleggen of ze een poesje mogen hebben. Het taalgebruik past goed bij de doelgroep en de inhoud van het verhaal: korte zinnen, eenlettergrepige woorden en veel dialogen. Veel gekleurde tekeningen, die goed aansluiten bij de tekst. Op veel pagina's is reken- en schrijfpapier als achtergrond gebruikt. De kaft toont een deel van het verhaal, namelijk Tom en Saar achter het raam.
Leeftijd: 5+