Natte sokken : Bente gaat in zaken - De Grefte, Guido, ....- (Wommelgem : Van In, 2013)
Bente (11) besluit haar vader financieel te gaan helpen door een bedrijfje op te zetten dat verdwaalde sokken in nieuwe combinaties gaat verkopen onder het label Natte Sokken. Ze doet dat niet alleen omdat haar vader zijn baan dreigt te verliezen door een vijandelijke overname van zijn bedrijf, maar ook uit ideële overwegingen: zijn bedrijf heeft namelijk een medicijn ontwikkeld waarmee mensen met een spierziekte geholpen kunnen worden. Bente is nog vastbeslotener als ze ontdekt dat de ontwikkeling van dit medicijn gevaar loopt als de overname doorgaat. De auteur, partner bij KPMG België, schreef het boek om kinderen inzicht te geven in het soort werk dat niet zo simpel valt uit te leggen als dat van een dokter of brandweerman. Daarin is hij uitstekend geslaagd. In een vlotgeschreven, spannend én humoristisch verhaal ontwikkelt Bente zich niet alleen tot een uitstekende zakenvrouw, maar ook tot een prima detective. Een bijzonder meisje, dat echter ook gewoon een elfjarige blijft, met een beste vriend en vriendin, en een warm en veilig thuismilieu. Op de schutbladen worden begrippen als 'raad van bestuur' en 'due diligence' uitgelegd. Verschillende genres zijn op aantrekkelijke wijze gecombineerd: non-fictie, detective en realistisch verhaal.
Leeftijd: 10+
Keywords: Geld verdienen