Het raadsel van de kristallen schedel - Lagrou, Patrick, 1949- (Wommelgem : Van In, 2013)
De moeder van Sally erft een huis op een vervloekt eiland in Ierland. Samen met de dorpsjongen Sean gaat Sally op onderzoek uit. Zij stuiten op een kristallen schedel die al het kwaad van de wereld in zich heeft. Voor zij deze schedel kunnen vernietigen, moeten zij strijd voeren tegen Spaanse demonen en bezeten eilandbewoners. Spannend boek waarin alle elementen van een echt griezelverhaal terug te vinden zijn: een vloek, demonen, mist, geheimzinnige verdwijningen, uitbarstingen etc. Het verhaal heeft geen diepgang, de karakters zijn oppervlakkig en kunnen/weten alles, maar daar zal de doelgroep, lezers van 10 tot 12 jaar die van een recht-toe-recht-aan spannend verhaal houden, zich niet druk om maken want het boeit tot de laatste bladzijde. Met een aantal matige zwartwitillustraties; op de voorkaft een enge groene kristallen schedel die veel griezelen belooft.
Leeftijd: 10+
Keywords: Ierland