Een aap in huis? - Van Duijne, Isabel, ....- (Wommelgem : Van In, 2013)
Tes en haar moeder gaan naar de dierentuin. In de dierentuin is Niels, een aapje, bij zijn moeder weggelopen. Tes ziet in de boom een poot van Niels en daarna zijn hoofd, maar als moeder kijkt, is het aapje weer weg. Als Tes en haar moeder naar huis willen gaan, ziet Tes het aapje in de tas zitten. Tes neemt het aapje mee naar huis en verstopt het op haar slaapkamer. Haar moeder komt erachter en samen brengen ze Niels terug naar de dierentuin. Eerste leesboekje op AVI 1/AVI-nieuw M3 met eenlettergrepige woorden en korte zinnen zonder hoofdletters (alleen de namen worden met hoofdletters geschreven); wel gebruik van enige interpunctie. Paginagrote zacht gekleurde, humoristische illustraties die het verhaal uitbeelden. Verzorgd uitziend eerste leesboekje.
Leeftijd: 6+
Keywords: Dierentuinen