Spooktocht in het donker - Kuyper, Hans, ....-; Janssen, Mark, 1974- (Wommelgem : Van In, 2013)
De tweeling Merel en Melle gaat met de klas op vakantie naar Terschelling. Tijdens een spannend nachtelijk avontuur verdwijnt klasgenootje Jessica. Merel weet zeker dat de geheimzinnige man die de tweeling een paar keer heeft ontmoet, daar iets mee te maken heeft. Samen gaan ze naar hem op zoek en belanden in een angstig avontuur. In eenvoudige, heldere taal wordt een groot probleem op kinderlijk niveau verwoord. Jessica's probleem wordt door de omgeving niet serieus genoeg genomen. Merel en Melle laten zich snel weerhouden om op het juiste moment alarm te slaan. Daardoor kunnen beangstigende zaken sterk uit de hand lopen. Het karakter van de onbekende man wordt sterk negatief uitgebeeld. Zowel in de tekst als op de zwart-wittekeningen. De jonge tweeling gaat erg onbesuisd te werk. Toch zullen kinderen zich in dit, ondanks de spannende avonturen gezellige verhaal, zeker kunnen vinden. Voor iemand die Terschelling kent zijn er leuke herkenbare plekjes. Er zijn al meer boeken over de tweeling verschenen.
Leeftijd: 9+