Het toverspiegeltje - Takens, Anne, 1938-2013; Van Hout, Mies, 1962- (Wommelgem : Van In, 2013)
Ietje Fietje is heel gelukkig met haar man Thomas. Ze hebben het samen heel erg goed met hun dieren op de boerderij en willen graag een kindje. Deze grote wens blijft echter onvervuld tot Ietje Fietje een heks ontmoet. Haar wens blijkt te groot en pakt niet goed uit voor Ietje Fietje. Gelukkig ontmoet ze daarna nog een fee en kan ze een nieuwe wens doen. De moraal van dit sprookje is dat je blij moet zijn met wat je hebt. Een lieflijk, maar enigszins zwaar verhaal voor de beoogde doelgroep: de betere beginnende lezer. De grijsgetinte illustraties van pen en krijt geven de sfeer van het verhaal goed weer. Het verhaal is opgedeeld in zeer korte hoofdstukken en gedrukt in een schreefloos, groot lettertype. Achterin het boek is extra materiaal opgenomen in de vorm 'Villa-vragen' met vragen over de tekst en 'Villa Alfabet' met vragen naar aanleiding van de tekst; tevens een mailbericht van de auteur voor de lezers.
Leeftijd: 7+
Keywords: Heksen; Wensen