Achter de zeven sloten - Takens, Anne, 1938-2013; Jorna, Hélène, ....- (Wommelgem : Van In, 2013)
Prinses Annabella woont op een prachtig kasteel en heeft alles wat ze wil, maar voelt zich erg alleen. Ze wil graag de wereld buiten het kasteel ontdekken en met andere kinderen spelen, maar dat vindt haar vader niet goed. Als ze op een dag een verrekijker vindt, ontdekt ze dat er buiten de kasteeltuin veel moois te zien is. Ze gaat op onderzoek uit en ontmoet een jongetje, dat haar meeneemt naar zijn school. Er gaat een nieuwe wereld voor haar open. Enigszins voorspelbaar verhaal met grappige details, zoals de voorliefde van de prinses voor klompen. De fantasieën van de prinses en de zich soms ietwat merkwaardig gedragende volwassenen, vragen enig inlevingsvermogen van jonge lezers. Vlot geschreven tekst met veel dialogen en korte zinnen, AVI-M5. De tekst wordt rechts niet uitgelijnd. Verlevendigd met vaak paginavullende, kleurrijke illustraties, die het verhaal iets extra's geven. Nieuw deel uit de serie 'Sterrenstof'*, boeken met herkenbare thema's voor kinderen uit groep vijf. Verzorgd uitgegeven boek met een uitnodigende omslagillustratie, op glanzend papier en met een vrij volle bladspiegel.
Leeftijd: 8+
Keywords: Prinsen en prinsessen; Schoolleven