Dolfijn aangespoeld! - Vermeltfoort, Els, ....- (Wommelgem : Van In, 2013)
Noor en haar klasgenoten zijn DINKies: Dieren-In-Nood-Kids. Ze redden op schoolreis een gewonde, aangespoelde dolfijn. Noors vriendje Sven, die niet mee kon, mag later samen met Noor dolfijn Dinky opzoeken in het opvangcentrum van S.O.S. Dolfijn. Eenmaal weer uitgezet gaat Dinky zelf een heldenrol vervullen. Deel uit de serie 'Giraf'* en het tweede boekje over de DINKies**. Eerste leesboekje met een aansprekende inhoud en verschillende spanningsmomenten. De toon is verfrissend, AVI-E4. De gekleurde illustraties zijn vlot en tussen of naast de tekst geplaatst. Ze ondersteunen deze uitstekend. De schrijfster heeft zich goed geïnformeerd over de opvang van dolfijnen. Fijn oefenboek voor beginnende lezers die van dieren houden.
Leeftijd: 7+
Keywords: Dolfijnen; Dierenbescherming