Mini-juf Ninie - Takens, Anne, 1938-2013; Oud, Pauline, 1963- (Wommelgem : Van In, 2013)
Kas is vergeten om een cadeau te kopen voor zijn jarige juf. Ze noemen haar mini-juf Ninie, omdat ze zo klein is. Kas vindt onderweg een zakje met toverballen en geeft dat aan de juf. Door aan de toverballen te likken verandert de juf telkens van formaat (mier, kind, reus). Uiteindelijk wordt ze weer gewoon; ze denkt dat ze gedroomd heeft. Kas maakt een nieuw cadeau voor de juf: een trapje, zodat ze voortaan overal bij kan. Achter het schoolraam kijkt een toverfeetje goedkeurend toe: haar werk zit erop. Fantasievol verhaaltje, dat geschreven is in zeer eenvoudig taalgebruik. Elke korte zin begint op een nieuwe regel; het verhaal bevat hoofdletters en interpunctie. Gedrukt in een duidelijk lettertype met schreef, ruime marges. De vele in grootte variërende, gekleurde illustraties volgen de tekst en passen bij de verhaalsfeer.
Leeftijd: 7+
Keywords: Jarig zijn; Magie; Schoolleven