Operatie Bernie Buiten - Vandermeersen, Hilde, ....-; Leyssens, Lotte, ....- (Wommelgem : Van In, 2013)
De moeder van Cath heeft een nieuwe vriend, Bernie. Cath (8, ik-figuur) vindt hem maar niets: ze vindt het juist gezellig samen met haar moeder. Cath begint stiekem met Operatie Bernie Buiten om hem zo snel mogelijk weg te pesten. In een schrift schrijft ze haar ideeën op. Maar al doet ze nog zo haar best om Bernie stom te vinden, eigenlijk blijkt hij best mee te vallen. Hij heeft bovendien een lieve hond die op Caths voeteneind komt slapen. Dan hoort Cath per ongeluk een gesprek tussen Bernie en haar moeder: ze willen samen op vakantie en willen haar naar een of andere opvang brengen! Cath is vastbesloten om Bernies verjaardagsfeestje te verpesten. Maar of dat nou zo'n goed idee is? Door de dansende zinnen leest het verhaal als een trein. De gedachten van Cath zijn erg humoristisch. Tegelijkertijd worden haar tegenstrijdige gevoelens herkenbaar beschreven: net als Cath kun je niet anders dan Bernie aardig vinden. Heel kleine marges, daardoor vrij volle bladzijden. Een aanrader voor alle kinderen die aan de nieuwe vriend of vriendin van een ouder moeten wennen. Een hartverwarmend verhaal met grappige illustraties in zwart-wit.
Leeftijd: 7+
Keywords: Eenoudergezinnen; Nieuwsamengestelde gezinnen; Stiefouders