Kanker biomedisch bekeken. - Bracke, Marc, 1952-; VLK; Lardon, Filip, ....-; Vandenberghe, Peter, ....- (Antwerpen : Standaard Uitgeverij, 2011)
Kanker biomedisch bekeken biedt een uitgebreid overzicht van de huidige kennis van kanker, met een bijzondere nadruk op het biomedische aspect. Het eerste deel, Wat is kanker?, licht toe wat kanker precies is, hoe de ziekte zich in het lichaam manifesteert en in welke mate ze voorkomt in België, Nederland en de wereld. Het tweede deel, Ontstaan en groei van kanker, gaat zeer uitgebreid in op het ontstaan van kanker en op de groei en het gedrag van kankercellen en tumoren. Komen aan bod: de rol van oncogenen en tumorsuppressorgenen en de relatie tot de celcyclus, het metabolisme van de kankercel, apoptose en genetische aspecten van kanker, het concept van de kankerstamcellen, het gedrag van kanker in relatie tot de micro-omgeving, de mechanismen van invasie en metastasering, en tumorimmunologische aspecten. Het derde deel, Klinische aspecten van kanker, geeft een overzicht van de klinische diagnostiek en prognose van kanker en belicht de belangrijkste principes van de huidige en de toekomstige behandelingsmogelijkheden. Elk hoofdstuk is opgebouwd uit een meer theoretisch deel en een experimenteel luik met belangrijke recente technieken en modellen in het kankeronderzoek.
Deel 3. Klinische aspecten van kanker
Bevat register
Keywords: Kanker