Projectmatig werken - Verhaar, Jan, 1949-; Schenk, Stijn, ....- (Den Haag : Boom Lemma, 2012)
De laatste jaren is er in onze samenleving steeds meer aandacht voor projecten. Als student aan een hbo of universiteit raak je vertrouwd met het projectmatig werken, doordat losse vakken steeds meer plaatsmaken voor integrale leerprojecten. Ook tijdens de stage en bij het afstuderen krijg je vaak te maken met projecten. Maar hoe pak je een project aan? Het managen van projecten vraagt om specifieke competenties. Nogal eens lees je in de krant dat projecten resulteren in een mislukking. De besluitvorming blijkt ondoorzichtig, de financiering komt niet rond, deadlines of kwaliteitsniveaus worden niet gehaald, budgetten worden overschreden of communicatieproblemen verstoren de samenwerking dusdanig dat het project moet worden afgeblazen. In dit boek leer je hoe je een project professioneel kan managen, waardoor veel van deze problemen voorkomen kunnen worden. Het boek richt zich niet alleen op ontwikkelprojecten (van idee tot product), maar ook op onderzoeksprojecten (van vraag tot antwoord) en op adviesprojecten (van probleem tot oplossing). Met de stappenplannen en formats kun je - alleen of samen met je team direct aan de slag.
Keywords: Projectmanagement